Ik ben Frederique Verkerk en ik ben 24 jaar. Ik heb Organische Chemie gestudeerd aan het Hogeschool Leiden. Het maakt mij blij om met andere mensen dingen te doen, ik vind het verschrikkelijk om in mijn eentje dagen door te moeten brengen. Ik vind het dan ook leuk om samen met vriendinnetjes naar buiten te gaan en op een terrasje te zitten. Daarnaast ben ik net begonnen met squashen.

Wat mij inspireert? Als mensen vol passie over een onderwerp kunnen spreken. Dat ik daardoor zo geïnteresseerd raak dat ik mij ook in het onderwerp wil verdiepen.

Duurzaamheid
Ik doe mee aan de waterstofchallenge. We zijn op dit moment bezig met het opzetten van een workshopmodule over waterstof en daarna gaan we beginnen met het praktische gedeelte, het bouwen van een demonstratiemodel. Ook houd ik mij bezig met de externe contacten van de challenge.

Ik heb het erg naar mijn zin. Ik vind het een interessant project. Voor mijn afstuderen heb ik mij beziggehouden met duurzaamheid en dat wekt toch wel mijn interesse. Zeker als het gaat over duurzaamheid in combinatie met chemie. Chemie wordt vaak gezien als het tegengestelde van duurzaam. Ik was dus erg enthousiast toen Thal aan mij vroeg of ik mee wilde werken aan dit project.

Andere insteek
De  waterstofchallenge is anders dan andere projecten. Je werkt met een multidisciplinair team. Vanuit die verschillende richtingen, of het nou vanuit je studierichting is of vanuit het MBO, HBO of WO,  wordt er met een bepaald perspectief naar de challenge gekeken. Dat vind ik interessant, want iemand van het WO kan veel over de theorie weten, terwijl iemand van het MBO met een verrassende en praktische toevoeging komt. Omdat iedereen een andere insteek heeft en een andere manier van handelen, kan dat een veel mooier resultaat opleveren. Ik zou het werken in zulke teams zeker aanraden!

Echt
Dat het resultaat van de challenge ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden, maakt de challenge alleen maar mooier. Je draagt dan ook maatschappelijk een steentje bij. Het blijft niet alleen bij een mooi idee, maar het wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Je stapt daardoor ook anders het project in. Het is allemaal realistischer, het is echt.

Wat ik opvallend vind, is dat we ondanks de coronaciris toch doorgaan met de challenge. We gaan er alsnog voor met elkaar en het wordt op een creatieve manier aangepakt. Het is ook erg fijn dat het gewoon doorgaat. Je hebt even een andere uitlaatklep om je mee bezig te houden. Je kunt je weer even nuttig voelen.

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019