Afgelopen jaar hebben onze studenten Bouwkunde van de Haagse Hogeschool, Smart Technology van mboRijnland en Bouw van mboRijnland/Bouwmensen gewerkt aan een lastige challenge, Bouwend Nederland gaf hen de opdracht een zo`n duurzaam en circulair mogelijke Tiny Office te ontwerpen. De Tiny Office moest daarnaast ook dienen als een educatief voorbeeld. Wil je weten hoe ze het hebben gedaan? Kijk hieronder de film!

 

Resultaat
Wat uiteindelijk het resultaat was? Een Tiny Office met gevels van hergebruikt hout en bewegende lamellen. Doordat de lamellen kunnen roteren kan een zo gunstig mogelijk binnenklimaat worden gecreëerd, in de zomer wordt de zon buiten gehouden en in de winter juist binnengelaten. Daarnaast zorgen de lamellen ook voor privacy. Het dak zal water op kunnen vangen en herbruiken. De Tiny Office wordt op zo`n manier gebouwd dat het ook weer uit elkaar te halen is. Het kan vervolgens op een andere plek weer opgebouwd worden.

 

 

Naast een circulaire en duurzame buitenkant is er ook gedacht aan slimme duurzame manieren binnen de Tiny Office. Hoe vaak drink je bijvoorbeeld een kop koffie tijdens een vergadering? Door middel van slimme onderzetters kan er elektriciteit worden gehaald uit de warmte van kopjes koffie. Zo kun je een telefoon opladen. Verder zijn de ramen van het gebouw voorzien van zonnecellen en in je bureaustoel zit een dynamo. Zo kun je lekker heen en weer rollen op je bureaustoel, en tegelijkertijd de Tiny Office van stroom voorzien. Super slim dus!

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019