Het resultaat van Groene Waterstof en Kleine Mobiliteit is bekend! Afgelopen vrijdag presenteerden onze studenten van het Open Innovatie Lab hun eindresultaten aan de opdrachtgevers.Voor Leiden Kennisstad  hebben de studenten een demonstratiemodel gemaakt en een workshop ontwikkeld om een breed (jong) publiek kennis te laten maken met waterstof en mobiliteit.
Het draait eigenlijk allemaal maar om één vraag. Hoe krijg je een LEF-auto rijdend op waterstof?

Tot in de puntjes uitgezocht
De presentatie werd, anderhalve meter in acht nemend, druk bezocht! De bezoekers waren onder de indruk van de kennis van onze studenten en hun onderzoek naar hoe waterstof gebruikt kan worden in kleine mobiliteit. De studenten keken naar welke brandstofcel het beste gebruikt kan worden, de veiligheid van het voertuig, hoeveel waterstof er geproduceerd moet worden om een bepaalde afstand te kunnen rijden, waar en hoe je moet tanken, welke tank dan het beste gebruikt kan worden en nog veel meer. Tot in de puntjes hebben ze uitgezocht hoe je een LEF-auto op waterstof kan laten rijden.

“Je werkt gewoon mee aan iets, wat later in de toekomst, ook waarschijnlijk echt gaat gebeuren.” – Ryanne van Gool, student mboRijnland

Knallende afsluiter
Daarnaast werd er flink gespeeld met de ontwikkelde workshoponderdelen. Er was een miniautootje dat op waterstof reed, bezoekers konden lampjes laten branden met een citroen en een aardappel en er werden elektromotortjes gebouwd van een magneet, batterij, schroef en koperdraad. Als knallende afsluiter demonstreerde onze student Fabio waarom waterstof ook wel knalgas wordt genoemd. Met water, aluminium en gootsteenontstopper liet hij waterstof ontstaan. Dit werd vervolgens met een slangetje naar een glas water vol zeepsop gebracht. Fabio nam een zeepbel in de hand en stak deze aan met een aansteker. Het gevolg? Een harde knal en kleine vlam! De toeschouwers waren onder de indruk.

“Het is enorm mooi om te zien hoe studenten zich ontplooien bij het Open Innovatie Lab.”
– Jordy van Kampen, begeleider Open Innovatie Lab

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019