In de herfst starten we met een challenge van Janssen Biologics! Voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen zijn klinische studies essentieel. De geneesmiddelen worden dan getest op werkzaamheid en veiligheid. Voor een betrouwbaar resultaat is het belangrijk dat er voldoende patiënten meedoen aan deze studies.

Vanuit huis deelnemen

Om deelname aan klinische studies een makkelijkere en prettigere ervaring te maken, is een nieuwe manier van werken nodig waarbij de patiënt centraal staat. Zoals bijvoorbeeld het mogelijk maken om vanuit huis deel te nemen aan klinische studies in plaats van in het ziekenhuis.

Apparaatjes

In Amerika zijn apparaatjes ontwikkeld waarmee patiënten vanuit huis bij zichzelf bloed kunnen afnemen. Deze samples versturen ze dan gemakkelijk zelf naar het laboratorium. Janssen Biologics gaat de apparaatjes testen om ervaring op te doen en om te bepalen of ze deze voor klinische studies kunnen gebruiken.

De weg vrij

Om te garanderen dat alleen de juiste bloedsamples worden verzameld, is het noodzakelijk om een methode te ontwikkelen die identificatie van de patiënt tijdens gebruik van het apparaatje mogelijk maakt. Wanneer dit kan, maken we de weg vrij voor klinische studies van de toekomst!

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019