Ik ben Jordy van Kampen, 28 jaar en ben wetenschapscommunicator en educator. Van origine heb ik biologie gestudeerd aan Universiteit Leiden, maar kwam ik er snel achter dat ik het heel leuk vind om mensen zonder wetenschappelijke achtergrond kennis te laten maken met alle interessante (nieuwe) ontdekkingen in de wetenschap.

Naast het Open Innovatie Lab ben ik op dit moment bezig om mij voor te bereiden om ook met de IT aan de slag te gaan. Door middel van online cursussen en projecten ben ik van plan om binnenkort ook een Traineeship in de IT te doen.

Tot nu toe heb ik twee projecten opgezet en begeleid bij het Open Innovatie Lab. De projecten voor het Hoogheemraadschap van Rijnland, waarbij we onderzochten hoe goed we medicijnresten uit afvalwater konden verwijderen, en voor Janssen Biologics, waarbij we hebben onderzocht op welke manieren patiënten die thuis bloed afnemen met apparaatjes voor klinische studies geïdentificeerd konden worden. Bij het komend project voor Kennisstad Leiden, waarbij we met een studententeam een workshop over mobiliteit door middel van waterstof gaan maken, zal ik de studenten op projectmatig vlak begeleiden. Dit doe ik samen met mijn collega`s Thal Jonas en David Schuit.

Het is enorm mooi om te zien hoe studenten zich ontplooien bij het Open Innovatie Lab. Voor veel studenten is het namelijk de eerste stage die ze doen en gelijk ook een kennismaking met bedrijven en opdrachtgevers. Daarnaast geven de projecten een totaal andere uitdaging dan dat de studenten gewend zijn. Ze worden vrij gelaten om zelf oplossingen te verzinnen voor problemen waar we aan werken. We weten van tevoren niet wat voor oplossingen of resultaten er uit projecten komen, waardoor het ook voor de begeleiders spannend blijft. Hierdoor komen er oplossingen naar boven, waar zelfs de opdrachtgevers niet aan gedacht hebben

Mijn ambities, passies en dromen? Het lijkt mij echt gaaf om in de toekomst zelf een mediaplatform op te zetten, waarbij mensen leuke en interessante wetenschappelijke informatie kunnen vinden. Hoe dat er uit zal zien, weet ik nog niet, maar mijn nieuwe kennis over de IT zal daar zeker van pas komen. Er valt zo veel te leren op deze wereld en als je daar een gemakkelijke en mooie centrale plek voor hebt, zullen mensen daar ook graag gebruik van maken.

 

Er is een grote held binnen de wetenschap die voor mij een enorme inspiratiebron is, namelijk David Attenborough. Als kind was ik al gefascineerd door zijn documentaire waar hij de kijker mee neemt door allerlei biologische thema`s en de rijke biodiversiteit van de Aarde. De manier waarop hij dat doet is zo doordacht, rustig en makkelijk te volgen, dat je niet anders kunt doen dan meegenomen worden door zijn verhaal en daarna gelijk de volgende aflevering op te zetten. Hij heeft er ook wel voor gezorgd dat ik graag zo veel mogelijk kennis wil delen en voor iedereen ook kennis beschikbaar wil maken.

Verder heb ik ook een andere grote passie, namelijk sport. Ik hoop dit jaar dan ook een marathon uit te lopen. Waarschijnlijk zal dat de marathon van Rotterdam worden. De komende tijd zal ik daarvoor nog aardig wat kilometers gaan maken, dus misschien zal je mij ook ergens door en rondom Leiden zien rondrennen.

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019