In september zijn nieuwe studenten gestart met de challenges voor het Open Innovatie Lab. Vandaag stellen Robin en Rick zich aan ons voor en vertellen ze ons over hun eerste indrukken van het Open Innovatie Lab.

ROBIN

Ik ben Robin. Ik ben 19, maar over twee maanden word ik 20! Ik studeer MLO, Middelbaar Laboratorium Onderwijs, met een biomedische specialisatie. Het is een MBO studie, maar we zitten op de Hogeschool Leiden. Mijn hobbies? Gamen en sporten.

Ik wilde graag stage lopen bij het Open Innovatie Lab, omdat het best wel divers is. Ik ben geïnteresseerd in wetenschap en ik vind het leuk om eens juist wat anders te doen dan alleen biomedisch.

IETS NIEUWS

Ik hoop dat ik bij deze stage iets nieuws leer. Dat ik leer functioneren in een bedrijf. Dit is zeker belangrijk wanneer je net van school afkomt, dan is het werkende leven toch wel wat anders.

Met deze stage krijg je ook wat mee van de wereld, bij veel andere stages zit je alleen maar in het lab. Bij het Open Innovatie Lab werk je samen met bedrijven, mensen van de Hogeschool Leiden en mensen van de Universiteit. Hopelijk kan ik hier nieuwe connecties maken.

RICK

Ik ben Rick en ik ben 18 jaar. Ik zit in mijn 3e jaar van het MLO, MBO Rijnland. Thuis game ik graag met vrienden. In de zomer ga ik wel eens voetballen. Vroeger tekende ik graag en ik denk eraan om dat weer op te pakken. Ik hoop bij deze stage werkervaring op te doen.

Vorige week bezochten we de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Die was heel groot, veel groter dan ik had verwacht. Er is ook veel meer gaande dan verwacht. Als kind denk je het gaat gewoon door een filter en het komt dan weer schoon terug door de kraan. Ik vond het ook interessant dat ze iets met bacteriën doen. Elke plek doet z`n eigen ding en op elke plek wordt er weer iets opgeslagen.

SILO

Wat ik van de opdracht vind? Ik vind het heel interessant hoe serieus het is. Als dit succesvol is dan gaat het Hoogheemraadschap van Rijnland een enorme silo bouwen waar we dit gaan doen. Het gaat dus ook over de toekomst van een bedrijf. Dat zie je als stagiair niet aankomen. Zo hé, dat is gaaf!

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019