Ik ben Carl Schiebroek, ik ben 20 jaar en ik studeer Biofarmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Ik vindt het leuk om te lezen en te sporten, zoals fitness en Brazilian Jiujitsu. Lekker weer met daarbij een goed kopje koffie maakt mij blij, maar ook als iets waar je heel lang mee bezig bent geweest eindelijk lukt.

Even iets anders
Ik werk aan de challenge van Airbus Defence and Space Netherlands. Ik kwam hiermee in contact door mijn coördinator van het Honours College van de universiteit. Ik heb de ruimte altijd al interessant gevonden en het is iets heel anders dan mijn reguliere bachelor studie. Dus dacht ik, leuk, even iets heel anders. Iets wat je normaal niet zo snel zou doen.

Echte wereld
Wat ik gaaf vind is dat je werkt met mensen van verschillende instituten en verschillende opleidingen. Iedereen heeft een andere insteek en voegt op een eigen manier waarde toe aan het project. Ik denk ook dat het er zo in de echte wereld aan toegaat. Zoiets wordt in je bachelor niet echt aangeboden en het leek me een mooie manier om het in deze studieperiode mee te maken. Ik zou het werken in teams van verschillende opleidingen ook zeker aanraden. Hoewel het ook soms lastig kan zijn. Je ziet dat de verschillen ook problemen met zich mee kunnen brengen, omdat iedereen zijn eigen invulling aan het project moet geven.

Een werkelijk product
Het is gaaf dat het om een opdracht gaat waarvan het resultaat uiteindelijk ook echt gebruikt gaat worden. Dat motiveert natuurlijk wel meer, dan wanneer je op de universiteit een theoretische opdracht moet maken. Nu werk je aan een werkelijk product.

Het is ook leuk om te zien hoe de experts van bedrijven enthousiast kunnen worden over de dingen die jij aanlevert. Dan krijg je ook het gevoel dat je in de goede richting zit. Het kan helaas ook andersom. Dat je heel lang een bepaald idee hebt, dat dan heel gemakkelijk door een expert onderuit wordt gehaald. Zoiets is dan wel weer heel erg interessant voor het leerproces. Het inspireert me als experts gepassioneerd spreken over hun onderwerp. En dat ze het helemaal geweldig vinden. Dat vind ik gaaf en het inspireert mij ook wel om zelf ook zo`n persoon te worden.

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019