Ik ben Annet van den Hul en ik ben 23 jaar. Denk ik… ik heb een tijdje geleden besloten dat ik alleen nog maar priemgetallen accepteer als leeftijd. Dus ik ben nu al vier jaar, 19 jaar geweest, dus dan ben ik nu 23 jaar. Ik studeer momenteel geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Ik heb daarvoor wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde gestudeerd. Wiskunde en natuurkunde heb ik ook afgerond. Bordspelletjes maken mij blij! Ik zit ook bij de bordspelletjesvereniging het Duivelsei. Daarnaast lees ik graag en speel ik een stuk of drie à vier instrumenten.

Positieve invloed
Wat mij inspireert? Ik vind de menselijke samenleving heel interessant. Hoe we met elkaar meer kunnen bereiken. Dat je als persoon een positieve invloed kan hebben op veel anderen en daarmee dus ook als geheel de samenleving omhoog kan houden. Dat vind ik een gaaf idee. Ik hoop straks als arts ook een positieve invloed te hebben op anderen.

Ik werk aan twee challenges van het Open Innovatie Lab. De challenge van Airbus Defence and Space en de challenge van Leiden Kennisstad, Groene Waterstof en Kleine Mobiliteit. Ik miste binnen mijn studie geneeskunde heel erg de techniek. En het leek me een hele leuke manier om weer met wiskunde en natuurkunde bezig te zijn.

Andere ideeën
Ik vind het heel erg interessant om met een team van mbo, hbo en wo studenten te werken. Het is heel anders dan op de universiteit waar je alleen met gelijkgestemden samenwerkt die hetzelfde onderwerp bestuderen. Het is heel leuk om met mensen te werken die met heel andere ideeën komen. Ik denk dat het heel leerzaam kan zijn, hoewel het misschien niet binnen elk vakgebied nodig is.

Positieve leeromgeving
Dat het resultaat van de challenges ook echt gebruikt gaat worden vind ik een leuk idee. Het is heel anders dan sommige schoolopdrachten waarvan je weet dat er na je eindpresentatie er nooit meer naar omgekeken wordt. Ik zou dit ook zeker aanraden aan andere studenten, als ze dit soort onderwerpen interessant vinden. Het is een hele praktische en concrete manier van samenwerken. Het is ook doelgericht, waardoor je later kan terugkijken op iets wat je bereikt hebt. Het is een hele positieve leeromgeving.

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019