Ik ben Ryanne van Gool en ik ben 18 jaar. Ik studeer Laboratoriumonderwijs aan de Hogeschool Leiden. In mijn vrije tijd voetbal ik graag in een vrouwenteam bij Dios in Nieuw Vennep.

Door Thal werd ik gevraagd om mee te doen aan de Waterstofchallenge van het Open Innovatie Lab, omdat dat deze challenge erg bij mijn opleiding past. Ik vind de challenge heel erg leuk! Ik wist nog niet veel van chemie af. Binnen mijn studie heb ik gekozen voor biologie in plaats van chemie. Nu leer ik van alles over waterstof en over andere chemische termen die ik nog niet kende.

Workshop
Dit is mijn allereerste stage, dus ik kan hem nog niet echt vergelijken met andere stages. Ik heb wel anderhalf jaar praktijk gehad op school, dan ging je met z`n allen het lab op. Dit is natuurlijk heel anders.

We zijn nu bezig met het ontwikkelen van een workshop over waterstof in kleine mobiliteit. We bedenken welke onderdelen er dan in zo`n workshop moeten komen. Daarnaast verdiepen we ons op dit moment in waterstof en LEF-auto`s en benaderen we bedrijven die ons meer informatie geven over hoe je zo`n voertuig op waterstof kan laten rijden.

In de toekomst
Uiteindelijk gaat wat we bedenken en ontwikkelen ook daadwerkelijk gebruikt worden. Dat vind ik heel tof! Je werkt gewoon mee aan iets, wat later in de toekomst, ook waarschijnlijk echt gaat gebeuren. Misschien gaat iedereen in dit soort auto`s rijden.

Samenwerking
Of de coronacrisis de samenwerking in ons team beïnvloed? Het is vooral raar. Je werkt op afstand dus je wifi moet het goed doen. Soms hoor je elkaar niet, omdat de microfoon het dan niet doet, of iemand valt ineens weg. Via whatsapp communiceren we veel en als even iets niet lukt, kun je elkaar gewoon even bellen.

Uiteindelijk hoop ik veel meer over waterstof te leren. Hoe werkt zo`n voertuig nou eigenlijk precies? En wat doen al die onderdelen in een LEF-auto? Of ik er iets mee in mijn toekomst zou willen doen, dat denk ik niet. Ik wil graag in een laboratorium in een ziekenhuis werken, maar door deze challenge ben ik wel een beetje gaan twijfelen of ik niet toch een chemiekant had moeten kiezen.

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019