Thema's

Ben je een MBO-, HBO- of WO-student die een uitdaging zoekt? Wil jij ook werken aan de toekomstige technieken? En daarmee gelijk werkervaring opdoen? Dan is het Open Innovatie Lab iets voor jou!

Chemie

We gebruiken dagelijks enorm veel chemische stoffen. Wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, maar ook in gebruikproducten, zoals auto’s en verf worden steeds weer nieuwe vernieuwingen uitgevoerd. Veel bedrijven willen nieuwe input van studenten om ook tot nieuwe ontwikkelingen te komen. Niet alleen bij het synthetiseren van producten, maar ook binnen het productieproces of technieken. Vind jij nieuwe methodes om dit te doen?

Water

Zonder water kunnen we niet leven. Het lijkt dan wel alsog we in Nederland nog meer dan genoeg water hebben, maar niets is minder waar! We moeten er goed mee om gaan, want het water in Nederland zit bomvol allerlei stoffen. Ook stoffen die we liever niet in willen hebben, zoals pesticiden en medicijnresten. De technieken om dit voor elkaar te krijgen zijn er op dit moment nog niet. Zorg jij voor schoon (drink)water?

Groen

Met alle nieuwbouw is er steeds minder plek voor bomen en planten om ons heen, ook al is dat hard nodig. Niet alleen zien die planten in onze omgeving er mooi uit, ze zorgen er ook voor dat belangrijke biologische processen blijven werken. Niet alleen de wilde natuur, maar ook “getemd” natuur kan hulp gebruiken. Nieuwe technieken die worden ontwikkeld voor tuinbouwkassen zorgen voor steeds grotere opbrengsten. Ga jij daarbij helpen?

Life Sciences

De levenswetenschappen zijn in de opkomst! Nieuwe medicijnen, chemische processen en technische vernieuwingen zorgen er voor dat we een beter leven gaan leiden. Kan jij helpen om mee te helpen met de nieuwe technieken? Bedrijven in de regio kunnen jouw input goed gebruiken. Slimme medicijnpotjes, medicijnen filteren uit ons oppervlaktewater, en nog veel andere onderwerpen kunnen jouw aandacht gebruiken! Welke toepassingen kan jij maken?

Energie

We moeten snel van het aardgas en olienetwerk af om de Aarde sustainable te houden. Een van de nieuwe energiebronnen in opkomst is waterstofgas. Het enige wat we nodig hebben om het te maken is water. Lekker duurzaam, want de enige uitstoot is ook alleen maar water! Technolab heeft een zonnepaneel aangesloten op een waterstof generator. Wat kan jij allemaal met deze energievorm doen?

Circulair

Een nieuwe trend binnen de duurzaamheid is om alles circulair te produceren. Oude producten, gebouwen en grondstoffen worden daarbij opnieuw gebruikt voor nieuwe doeleinden. In 2020 krijgt het Open Innovatielab haar eigen gebouw. Kan jij helpen om grondstoffen of onderdelen te vinden die we kunnen hergebruiken om te bouwen? We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Op welke manieren kan jij het gebouw circulair maken?

Heb je interesse en wil je liever toch nog wat meer informatie?

Mail dan naar jordy@technolableiden.nl

Open Innovatie Lab is een initiatief van Technolab Leiden

Bezoekadres Open Innovatie Lab:
Bètaplein 28
2321 KS Leiden

Tel. locatie Technolab:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

 

© Open Innovatie Lab – 2019